HeikkiVhkuopus

Sinua ei kuulla

 

Jälleen kerran näemme kuinka eriarvoisessa asemassa ihmiset ovat, kun mediassa muutama entuudestaan jo kansan tuntema yksilö (vihdoinkin) toteaa, että päätöksenteko on liian hidasta, kaikkia koskevat asiat ovat liian pienen piirin päätännän alla ja ilmastonmuutoskin on nyt virallisesti totta kun he sen toteavat. Tätä nyt sitten hehkutetaan kaikessa mediassa, asioita jotka ovat useimmille kansalaiselle olleet itsestäänselvyys jo pitkään. 

   Irvokasta tässä on se, että äänessä ovat ne, jotka itse ovat siellä päättämässä olleet tai edelleen ovat; siis ovat jo saaneet mahdollisuuden muuttaa linjauksia ja toimintatapoja – ja siinä nätisti epäonnistuneet. Näiden kavereiden toimintatavat tunnemme; talouskasvua (lue: maapallon hävittämistä) yksityisyrittämistä, kaikkea mikä vie ihmistä ja kaiken elämän edellytyksiä edelleen pahempaan suuntaan. 

   Uskokaa jo äänestäjät: maapallo ei kestä talouskasvua, oli se miten ”kestävää” tahansa, koska aina vaan kulutus lisääntyy ja jonkun asian tai yksilön kulutuksen väheneminen kostautuu toisaalla, vaikkapa jos öljynkulutus laskee muiden energiamuotojen esiin marssissa, niin kyllä maailmasta löytyy köyhiä valtiota, jotka sen öljyn ilmastoon polttavat. 

   Tässä kirjoitan asiasta hieman laajemmin:

https://www.aamulehti.fi/mielipiteet/mielipide-ihminen-tuhoaa-maapallon-muttei-valita-sen-sijaan-osoitamme-menestymista-katumaastureilla-ja-huvipursilla-200372971/

 

 Ja yksityisyritysten toiminnan salliminen aina vaan laajemmin vie sekin ”kehitystä” väärän suuntaan. Kaikilla osa-alueilla. Me ihmiset olemme kehityksessämme vielä niin alussa, että toimintamme kaikkinaisen rajoittamisen pitäisi olla nykyistäkin huomattavasti voimakkaampaa; me olemme vielä oman ja pienen piirin etujen ajamisen tasolla minkään laajemman välittämisen sijaan. Meillä ei ole koskaan historiassamme ollut tarvetta välittää kokonaisuudesta vaan selviytymiseen on riittänyt oman pienen reviirin hallinta ja siitä huolehtiminen. 

Nyt me – tällä kehitystasolla kun olemme, riistämme kaikkialta itsellemme kaikkea, koska meillä on geenitasolla muisto puutteenajasta ja tätä me pyrimme välttämään ylensyönnillä, materiaalisella ”hyvällä”, kaikkinaisella keräämisellä - ilman geneettistä ”ison kuvan näkemistä”. Ison kuvan hahmottaminen on erittäin harvinainen ominaisuus (tunnetuista Linkola on hyvä esimerkki, joskin hänen ratkaisunsa ongelmiin ovat julmia, koska hän ei tunnusta sielun olemassaoloa) ja syy siihen on edellä jo tullut ilmi: siihen ei ole ollut tarvetta. Ja tässä ajassa evoluutio ei sen kehittymistä taatustikaan suosi sen tuoman henkisen pahan olon vuoksi. Se kokonaisuuden aito näkeminen lamaannuttaa yksilön. Maailma ei ole kaunis. 

   Niin, siitä tavallisten ihmisten ääneen pääsemisestä: lukemattomilla ihmisillä kyllä olisi loistavia ajatuksia kuinka kehittää järjestelmää oikeaan suuntaan, mutta kun ei täällä päästetä ääneen muita kuin ahneita ja voimakasluonteisia pyrkyreitä (ja julkkiksia); tämäkin on, tämä voimakasluonteisten suosiminen jäänne jostakin heimoajoilta; on turvallista olla sellaisen helmoissa, useammin lahkeissa kiinni. Sitä voi jokainen pohtia ovatko nämä ”heimopäälliköt” historian saatossa edistäneet ihmiskunnan kasvua. 

   Jokin kansalaisten chattailumahdollisuus tv- tai radio-ohjelmassa on puhdasta irvailua, joka ei vaikuta mitään eikä mihinkään.

 

Eritoten kaikkien toimittajien tulisi päästä tästä heimopäällikköjen suosimisesta välittömästi eroon! Maailma alkaisi välittömästi muuttua paremmaksi - mutta kun mediaa hallitsee...yksityisyritykset...

   

Aikamme pääongelma on aitojen henkisesti kehittyneiden – ei hengellisten, uskonnot pitäisi turhina välikäsinä kieltää – viisaiden yksilöiden puuttuminen valtapaikoilta. Viisaus ja itsensä tyrkyttäminen eivät kulje käsikädessä - ei siis mahdollisuutta nousta esille. Ja jos ymmärtävä yksilö yrittää esittää ajatuksia, hänet jyrätään, nauretaan maahan hetkessä.

   Nämä viisaat vain seuraavat kyynel silmässä tämän kattilan kaatumista. Ja vasta sitten, oppineina, ymmärtävinä voimme aloittaa uuden sopan valmistamisen. Niin kaikkinaisessa umpikujassa me olemme.

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/3619754/Tarvitsemme+kestavamman+jarjestelman

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Totta joka sana! Vain Veikko Vennamo oli näkijä jota minä ja ehkä moni muukin kovasti kaipaamme! Mutta, suurin osa ihmisistä viis veisaa mistään. Vihreät ja vasemmisto sekä Kokoomus ovat malliesimerkki täysin turmeltuneesta omaan napaan tuijottamisesta ja ahneudesta.

Vihreät ja vasemmisto hamuavat valtaa ja "lihaa", Kokoomus valtaa ja rahaa ja siksi nykyinen hallituksen agenda sopii niille kummallekin, ja Kepu peesaa. Mikä siis muuttuu kun kaikilla on yhteinen päämäärä ja tavoite?

Toimituksen poiminnat